Vijesti

fjrigjwwe9r0tbl_pages_content:sadrzaj

Lovro Pogorelić i tri posljednje Beethovenove sonate

sri, 30. XI. 22.

Lovro Pogorelić, naš proslavljeni pijanist međunarodnog ugleda u petak, 2. prosinca u 19:30 sati održat će koncert u Svečanoj dvorani Sveučilišta.

Četiri koncerta u pet dana

čet, 17. XI. 22.

Sljedećeg nas tjedna očekuju četiri koncerta.

Finale projekta Providurova Plug-in: Ziggy Stardust

uto, 8. XI. 22.

Providurova Plug-in: Ziggy Stardust, projekt Koncertnog ureda Zadar uz potporu Ministarstva kulture i medija, ulazi u završnu fazu koja počinje u četvrtak, 10. 11. u 19 sati u Velikom atriju Providurove palače, svečanim otvorenjem izložbe radova učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, Zadar (ŠPUD) i Prirodoslovno-grafičke škole Zadar.

Solistički recital prve dame hrvatskog pijanizma

pet, 4. XI. 22.

Martina Filjak trenutačno je u prvom planu hrvatskog i svjetskog pijanizma, dokazuju to njezini neprestani nastupi u zemlji i inozemstvu u protekla dva desetljeća. Njezine su izvedbe obilježene individualiziranom notom i dramatičnom kreativnom nadgradnjom. Koncert, koji se prvotno trebao održati u veljači, na rasporedu je u ponedjeljak, 7. 11. u 19:30 sati u Svečanoj dvorani Sveučilišta.

Flamenco u Providurovoj, tango u Kneževoj palači

sri, 2. XI. 22.

Prvi koncert flamenco glazbe u Zadru nakon 12 godina, kada je nastupio nenadmašni Paco de Lucia, održat će Juan Carlos Flamenco Group, u petak, 4. 11. u 19.30 sati u Polivalentnoj dvorani Providurove palače. Upravo je Paco bio mentor gitaristu i skladatelju Juanu Carlosu Romeru koji dolazi u Zadar zajedno s pjevačicom Carmen Molinom de Brito i plesačem Rafaelom Campallom kako bi zadarskoj publici predstavili autentičnu baštinu flamenca koja uključuje i Romerove autorske skladbe.

Koncert studenata proizašlih iz Glazbene škole Blagoje Bersa

pon, 31. X. 22.

Večeras, 31. listopada u 19:30 u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru održava se prvi koncert iz Ciklusa Bersa. Ciklus je nazvan po jednom od najvažnijih skladatelja koji su djelovali u Zadru, Blagoju Bersi, čije ime nosi zadarska Glazbena škola.

Koncert zadarske salonske glazbe 19. stoljeća

sri, 26. X. 22.Zadarska salonska glazba 19. stoljeća projekt je Koncertnoga ureda Zadar u suradnji s muzikologinjom dr. sc. Katicom Burić Ćenan, kojim se nastoji popularizirati i revitalizirati vrijedna zadarska glazbena baština tog perioda

Potpisani sporazumi o suradnji

uto, 25. X. 22.

Na sinoćnjoj su svečanosti u Koncertnoj dvorani braće Bersa u zadarskoj Kneževoj palači sporazume o suradnji s Koncertnim uredom Zadar potpisali Hrvatsko pjevačko glazbeno društvo "Zoranić"Mješovito pjevačko društvo Condura CroaticaGradska glazba Zadar i Zadarski komorni orkestar.

Od minimalizma do Radioheada uz dvije praizvedbe

čet, 20. X. 22.

Koncert suvremene glazbe na sopran-saksofonu, klasičnoj i električnoj gitari pod nazivom Električni kontrapunkt donosi program u rasponu od naslovnog minimalističkog klasika iz 1987. Amerikanca Stevea Reicha, preko obrada skladbi Radioheada, do djela suvremenih autora među kojima će dva - Filaments Jurja Marka Žerovnika Ec(h)otrash Davora Branimira Vinczea biti premijerno izvedena upravo u Zadru.

Radionice Bowiejeve glazbe u okviru projekta Providurova Plug-In: Ziggy Stardust

čet, 13. X. 22.

Providurova Plug-in: Ziggy Stardust, projekt Koncertnog ureda Zadar kojim se obilježava 50 godina od izlaska jednog od najutjecajnijih albuma 20. stoljeća, kreće s glazbenim radionicama Bowiejevih skladbi za gitaru i glas koje će se održati u Polivalentnoj dvorani Providurove palače u Zadru.

Španjolska pjesma i zarzuela

pet, 7. X. 22.

Koncert Španjolska pjesma i zarzuela, na rasporedu u četvrtak, 13.10. u 19:30 u Koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj palači, donosi program španjolske glazbe u rasponu od obrada pjesama iz Španjolskoga rata za neovisnost iz pera romantičarskoga gitarista Fernanda Sora, preko skladbi nadahnutih španjolskim folklorom velikana španjolske glazbe Manuela de Falle i Joaquína Rodriga, do skladbi Katalonca Xaviera Monsalvatgea prožetih kubanskim koloritom, zaključno s izborom pjesama iz španjolskih komičnih opera (zarzuela) čiji su autori Federico Moreno-Torroba, José Serrano i Ruperto Chapí.

Dalmatinski ciklus otvara se u Zadru

uto, 27. IX. 22.

Koncertom Zadarskog komornog orkestra u ponedjeljak, 3. 10. u Zadru otvara se Dalmatinski ciklus, projekt zajedničke inicijative nositelja glazbenih zbivanja u trima dalmatinskim centrima: Koncertnog ureda Zadar, Koncertne dvorane Hrvatski dom Split i Dubrovačkog simfonijskog orkestra. Kroz razmjenu gostovanja ansambala i glazbenika koji djeluju u navedenim gradovima projektom se ostvaruje više ciljeva - decentralizacija glazbenog života, obogaćivanje koncertnih aktivnosti izvan ljetne sezone, razvoj publike, poticanje razvoja i jačanje kapaciteta lokalnih orkestara i glazbenika.

Eksperimentalna glazba i ženske skladateljice za uvod u koncertnu sezonu

čet, 22. IX. 22.

Kao uvod u novu koncertnu sezonu, u petak, 23. rujna s početkom u 19:30 sati u Koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj palači nastupa međunarodni ansambl za suvremenu glazbu Synchronos.

Predstavljena nova sezona Koncertnog ureda Zadar

uto, 20. IX. 22.

U Koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj palači danas je predstavljena nova sezona Koncertnog ureda Zadar. Kako je najavila Melita Ivković, ravnateljica Koncertnog ureda Zadar, sezona donosi ponajbolje što se trenutno na sceni domaće umjetničke glazbe može čuti, uz probrana međunarodnih gostovanja – od klasične glazbe, preko jazza, flamenca, rocka i šire – uz povratak plesnih večeri tanga.

 

Od ove sezone pretplatnički paketi neće se vezivati za cikluse, već se publici nudi paket od 10 koncerata po izboru za 400 kuna (53,09 €), dok će se cijene ulaznica za pojedinačne koncerte kretati od 60 do 80 kuna (od 7,96 € do 10,62 €), uz velik broj besplatnog sadržaja za djecu i mlade. Prodaja pretplatničkih paketa kreće od 21. rujna na adresi www.kuzd.hr.

Otvorenje izložbe Pava Urbana "Prizori Tame"

uto, 13. IX. 22.

U Koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj palači u četvrtak, 15. rujna 2022. godine održat će se svečano potpisivanje Ugovora o darovanju umjetničke ostavštine hrvatskog fotografa i fotoreportera Pava Urbana. Istom će prigodom biti otvorena izložba pod nazivom Prizori tame.

Novi glazbeno-scenski studio u Kneževoj palači

čet, 1. IX. 22.

Eminentna zadarska sopranistica Nela Šarić u suradnji s Koncertnim uredom Zadar otvara glazbeno-scenski studio Arija koji počinje s radom 5. rujna, kada će se održati svečano otvorenje u Atriju Kneževe palače s početkom u 20 sati.