Novosti

fjrigjwwe9r0tbl_pages_content:sadrzaj

Večeras se održava svečano otvorenje 61. Glazbenih večeri u Sv. Donatu

uto, 6. VII. 21.

S obzirom na brojne upite vezane uz novu odluku Stožera vezano za Zadarsku županiju, ovim putem obavještavamo da će se večerašnje svečano otvorenje 61. Glazbenih večeri u Sv. Donatu održati prema planu. Kako je riječ o događanju s visokom kontrolom prisutnih osoba i poštivanjem važećih epidemioloških mjera, ono ne podliježe navedenoj odluci.

Maestru Ivanu Repušiću bit će dodijeljen počasni doktorat na Sveučilištu u Zadru

pet, 28. V. 21.

Na prijedlog rektorice prof. dr. sc. Dijane Vican, Senat Sveučilišta u Zadru pokrenuo je proceduru dodjele počasnog doktorata znanosti maestru Ivanu Repušiću, jednom od najznačajnijih i najuspješnijih hrvatskih dirigenata mlađe generacije.

Započinje proces rada na planovima razvoja dviju ustanova u kulturi – HNK Zadar i Koncertnog ureda Zadar

pon, 3. V. 21.

Sukladno Akcijskom planu „Plana razvoja kulture grada Zadra 2019. – 2026.“, u svibnju započinje proces rada na planovima razvoja dviju ustanova u kulturi – HNK Zadar i Koncertnog ureda Zadar za period od 2021. do 2026.

In memoriam Juraj Gracin (1938 - 2021)

čet, 29. IV. 21.

Dana 28. travnja 2021. umro je Juraj Gracin.

Zagrebački kvartet i Lucija Brnadić

Najstariji aktivni gudački kvartet na svijetu u Pretplatničkom ciklusu

sri, 3. II. 21.

Veljača u pretplatničkom ciklusu donosi koncert gudačkih djela Antonína Dvořáka.

U Zadar stiže jedan od najboljih baroknih glazbenika svijeta

uto, 20. X. 20.

Koncertom ansambla Antiphonus u, nakon dugog niza godina za javnost otvorenoj crkvi sv. Krševana, kreće nova sezona Koncertnog ureda Zadar. U okviru koncerta kao solist će nastupiti Dmitry Sinkovsky, prestižni ruski violinist koji se smatra jednim od najboljih svjetskih izvođača barokne glazbe.

Pretplatnički paketi

pon, 12. X. 20.

Upis pretplate za Koncertnu sezonu Zadar 2020/2021

Predstavljena nova Koncertna sezona Zadar

pet, 9. X. 20.

Na medijskoj konferenciji održanoj u Koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj palači javnosti je predstavljena nova Koncertna sezona Zadar. Bogat program sezone okupljenima su najavile predsjednica Udruge Zadarski komorni orkestar Linda Ivić Bijuklić, ravnateljica Glazbene škole Blagoje Bersa Branka Višić Karavida, te ravnateljica Koncertnog ureda Zadar Melita Ivković.

Nastup Mary May najavljuje bogatu koncertnu sezonu u Zadru

čet, 24. IX. 20.

U petak, 2. listopada, kao najava Koncertne sezone 2020/2021, u Zadar premijerno stiže Mary May, najsnažnija kantautorica domaće scene. Njena glazba živi u skrovitim pejzažima gdje se susreću američki folklor, pop i blues. Uživo nastupa s bendom koji čine redom izvrsni glazbenici - Luka Čapeta na gitari, Marin Živković na saksofonu i Borko Rupena na bubnjevima.

ZadrugArt i Blackout dovode po prvi put Kandžiju u Zadar

sri, 9. IX. 20.

Blackouthiphop.com ˛ZadrugArt Zadar predstavljaju:

Blackout Hip Hop Takeover (Radionice, paneli i nastupi)