Novosti

fjrigjwwe9r0tbl_pages_content:sadrzaj

Objavljen program 62. Glazbenih večeri u Sv. Donatu

sri, 25. V. 22.

62. izdanje odlukom Vijeća Glazbenih večeri u Sv. Donatu, održava se u sjećanje na nedavno preminuloga dirigenta, skladatelja i začetnika festivala, Pavla Dešpalja.

Šerbedžija i Tadić, J. R. August i Stampedo

pon, 23. V. 22.

Koncertni ured Zadar će ciklus pretplate Koncertne sezone 2021./2022. zaokružiti koncertom Rade Šerbedžije i Miroslava Tadića.

Predstavljanje "Dalmatinskog ciklusa" u Splitu

pet, 6. V. 22.

Večeras će se u 19 sati u Glazbenom salonu Jakova Gotovca (Hrvatski dom Split, Tončićeva 1) potpisati ugovor i predstaviti projekt suradnje Dalmatinski ciklus. Uz nazočnost ministrice kulture i medija RH Nine Obuljen Koržinek ugovore o suradnji će potpisati Melita Ivković, ravnateljica Koncertnog ureda Zadar, Damir Milat, ravnatelj Dubrovačkog simfonijskog orkestra te domaćin Marin Kaporelo, v. d. ravnatelja Koncertne dvorane Hrvatski dom Split.

Koncert u katedrali i radionica za zborske pjevače

čet, 5. V. 22.

Nakon serije koncerata povodom otvorenja II palače, program koncertne sezone seli u katedralu sv. Stošije gdje 10. 5. u 20 sati nastupaju Goran Končar i Edmund Andler-Borić.

Glazbene radionice u svibnju

pon, 2. V. 22.

Koncertni ured Zadar objavljuje poziv na dvije glazbene radionice. Sudjelovanje na radionicama je besplatno, a adresa za prijave i dodatne informacije je info@kuzd.hr.

Dvije palače – glazbeni program otvorenja

pet, 8. IV. 22.

Na medijskoj konferenciji predstavljen je program otvorenja Dvije palače.

Razgrabljene ulaznice za Zbor Germantown Friends School

čet, 24. III. 22.

Koncert se održava u četvrtak, 24. ožujka s početkom u 20 sati u Koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj palači. Sva mjesta su popunjena, na listu čekanja možete se upisati na adresi info@kuzd.hr!

Lovro Merčep i Franjo Bilić

Saksofon i čembalo, Baroque & Beyond!

sri, 16. III. 22.

Iza primamljivog naslova Baroque & Beyond krije se novi koncert u Pretplatničkom ciklusu Koncertnog ureda Zadar, na rasporedu u petak, 18. ožujka u 20 sati u Svečanoj dvorani sveučilišta. Ulaznice se prodaju na adresi www.kuzd.hr, te u srijedu 16.3., četvrtak 17.3. i u petak 18.3. na info pultu Kneževe palače od 11-13 i 18-20 sati, s time da na dan koncerta blagajna od 19 sati seli u Svečanu dvoranu Sveučilišta.

Koncertnom uredu Zadar 535.000 kn Ministarstva kulture i medija

sub, 5. III. 22.

Objavljeni su rezultati Natječaja za predlaganje javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2022. godinu.

Odobrena sredstva MKM za projekt Providurova Plug-in

sri, 2. III. 22.

Ministarstvo kulture i medija objavilo je rezultate Javnog poziva za predlaganje programa koji potiču razvoj publike u kulturi u Republici Hrvatskoj za 2022. godinu. Među odobrenim programima je naš Providurova Plug-in: Ziggy Stardust, čime ćemo na jesen obilježiti pedesetu obljetnicu jednog od najutjecajnijih glazbenih albuma 20. stoljeća.

ODGOĐENO - Najuspješnija i najtraženija hrvatska pijanistica u svijetu stiže u Zadar

čet, 17. II. 22.

Najuspješnija i najtraženija hrvatska pijanistica u svijetu, Martina Filjak, u Zadar dolazi iz Berlina, gdje živi posljednjih godina. Publici će se predstaviti tehnički i muzikalno zahtjevnim programom s djelima Händela (Suita u g-molu HWV 432), Bacha (Kromatska fantazija i fuga u d-molu BWV 903), Schumanna (Sonata u g-molu op. 22) te Lisztovim reminiscencijama na izvedbu opere Lucia di Lammermoor talijanskoga skladatelja Gaetana Donizettija.

Valteru Dešpalju nagrada HDGU-a za životno djelo

sri, 16. II. 22.

Odlukom žirija u sastavu Pavle Zajcev, predsjednik, Krešimir Bedek, Filip Fak, Helena Lucić Šego i Ljubomir Puškarić – članovi, Nagrada za životno djelo „Lovro pl. Matačić“ koju bijenalno dodjeljuje krovna udruga akademskih glazbenika u Hrvatskoj, Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika, dodijeljena vrsnom violončelistu i pedagogu, autoru brojnih sjajnih obrada za gitaru i duo gitare i violončela, umjetniku koji je svojim solističkim nastupima obogatio publiku diljem svijeta u najprestižnijim koncertnim dvoranama, Valteru Dešpalju.

Zadarski komorni orkestar i program engleske, hrvatske i švedske glazbe

sub, 12. II. 22.

Ciklus Zadarskoga komornog orkestra nastavlja se koncertom u ponedjeljak, 14. veljače u Svečanoj dvorani Sveučilišta s početkom u 20 sati. Orkestar nastupa pod ravnanjem Ivana Huta, i uz troje solista – flautisticu Anu Batinicu, oboisticu Vittoriu Palumbo i trubača Marija Lončara.

Sonate za violončelo, božićni barok, ples i kantautor Gracin

uto, 7. XII. 21.

Pregled događanja u prosincu.

Koncerti, program za djecu i radionica pjevanja

čet, 25. XI. 21.

U tijeku je program Zadarski vrtićanci otkrivaju Petra i vuka, a najavljujemo još dva koncerta do kraja mjeseca i radionicu tradicijskih pjesama u prosincu.

Svečani godišnji koncert Zoranića

pon, 22. XI. 21.

Na Dan grada Zadra i blagdan sv. Krševana, 24. studenog 2021., pjevački zbor Hrvatskog pjevačkoga glazbenog društva "Zoranić" održat će svečani godišnji koncert.

Upute vezano uz COVID-19

uto, 16. XI. 21.

U skladu s važećom Odlukom Stožera civilne zaštite RH za sprečavanje širenja zaraze koronavirusom, ulazak na koncerte i u naše prostore moguć je isključivo uz predočenje odgovarajućeg dokaza i to:

  • Digitalna EU COVID potvrda ili
  • Negativni test (PCR- 72 sata – BAT – 48 sati) ili
  • Dokaz o 1. cijepljenju – karton ili potvrda liječnika ili
  • Dokaz o preboljenju (unutar 12 mjeseci) – potvrda liječnika

Iznimno od gore navedenog, ulaz je dozvoljen mlađima od 16 godina i osobama koje imaju liječničku potvrdu da se ne mogu cijepiti.

Blues, jazz i klasika u studenome

sri, 27. X. 21.

Pred nama je niz glazbenih događanja u organizaciji Koncertnog ureda Zadar.

Predstavljena nova zadarska koncertna sezona

pet, 24. IX. 21.

U srijedu, 20. rujna u 11 sati u Koncertnoj dvorani braće Bersa Kneževe palače u Zadru održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljena Koncertna sezona 2021./2022. i najavljen upis novih pretplata.