Novosti

fjrigjwwe9r0tbl_pages_content:sadrzaj

Vibrafon i bubnjevi u Kneževoj; jazz i Moog u Providurovoj palači

čet, 30. XI. 23.

Predstavljamo dva klupska programa za početak prosinca.

Koncert profesora Glazbene škole Blagoje Bersa

pet, 24. XI. 23.

Povodom Dana grada Zadra već tradicionalno se održava koncert profesora Glazbene škole Blagoje Bersa.

115 godina "Zoranića"

uto, 21. XI. 23.

Svečanim koncertom u petak, 24. studenoga 2023. godine, u crkvi sv. Krševana u Zadru, obilježit će se 115 godina rada i djelovanja Hrvatskoga pjevačkoga glazbenoga društva "Zoranić", jednog od najstarijih amaterskih društava u Hrvatskoj. 

Pastorala, mistika i (ne)poznati oblici na koncertu Zadarskog komornog orkestra

sri, 15. XI. 23.

U ponedjeljak, 20. studenog 2023. u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru od 20 sati poslušajte spoj pastorale, mistike i (ne)poznatih oblika – na repertoaru su Bersa, Debussy, Končić i Strauss. Dirigent Pavle Zajcev ravnat će Zadarskim komornim orkestrom kojem će se pridružiti i sjajni solisti – Marija Pavlović na klarinetu, Pieter Nuytten na fagotu i Veronika Ćiković na harfi.

Dubrovački simfonijski orkestar, Lovro Merčep i hrvatski skladatelji

pon, 6. XI. 23.

Koncertom Dubrovačkog simfonijskog orkestra u srijedu, 8. 11. u Svečanoj dvorani Sveučilišta u 20 sati nastavlja se Dalmatinski ciklus, zajednički projekt Koncertnog ureda Zadar, Koncertne dvorane Hrvatski dom Split i Dubrovačkog simfonijskog orkestra realiziran uz potporu Ministarstva kulture i medija RH kojim se kreira novi program i razmjena gostovanja ansambala i glazbenika koji djeluju u navedenim gradovima.

Providurova Plug-in: Dora

čet, 2. XI. 23.

U organizaciji Koncertnog ureda Zadar od 10. do 17. studenog održava se projekt Providurova Plug-in. Riječ je o multidisciplinarnom projektu razvoja publike u kulturi kojim se, u suradnji institucija i udruga, umjetničkih organizacija i pojedinaca ostvaruje inovativna i živa komunikacija s umjetnosti i glazbenom baštinom. Nakon prošlogodišnjeg izdanja posvećenog Davidu Bowieju, ovogodišnja tema je hrvatska skladateljica Dora Pejačević kojoj se upravo ove godine obilježava stota obljetnica smrti.

Autentični tango iz Buenos Airesa i studenti proizašli iz GŠ Bersa

uto, 24. X. 23.

Autentični tango iz Buenos Airesa

Skladatelj i pijanist iz Buenos Airesa Adrián Placenti i bandoneonist iz Španjolske Alejandro Szabo, oboje Argentinci s velikim iskustvom u tangu i koncertima diljem svijeta, upoznali su se svirajući na turneji po Europi 2018. na koju je Adriána pozvao prestižni "Tango Harmony Orchestra" iz Budimpešte a u kojoj je Alejandro već sudjelovao kao bandoneonist. Glazbena veza između njih dvoje bila je trenutna i u tom trenutku rodila se želja da sviraju zajedno kao duo, u "milonguero" stilu, prizivajući duh, plesni impuls i zvuk svojstven Buenos Airesu četrdesetih godina prošloga stoljeća. Nastupit će u Koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj palači petak, 3. studenog u 20 sati. Ulaznice su u prodaji na internetskoj adresi kuzd.mojekarte.hr, te u fizičkoj prodaji počevši od srijede, 1. studenog, od 11 do 13 i od 18 do 20 sati na info-pultu Providurove palače.

Koncertna sezona: The Gentleman u ciklusu Klub

sri, 18. X. 23.

Nakon svečanog otvorenja, Koncertna sezona Zadar nastavlja se ciklusom Klub u kojem u petak, 20. listopada u 20 sati u Polivalentnoj dvorani Providurove palače nastupa kantautor, pjevač i multiinstrumentalist Marko Lucijan Hraščanec koji djeluje pod umjetničkim imenom The Gentleman. 

Koncertna sezona 2023./24. - Svečano otvorenje i upis pretplate

pon, 9. X. 23.

Svečani koncert otvorenja sezone na rasporedu je u ponedjeljak, 16. listopada u 20 sati u crkvi sv. Krševana.

Predstavljena zadarska koncertna sezona

pet, 6. X. 23.

Koncertna sezona 2023./2024. u Zadru počinje 16. listopada svečanim koncertom u crkvi sv. Krševana “In memoriam Valter Dešpalj” na kojem nastupa Zadarski komorni orkestar uz violončelisticu Moniku Leskovar i Branimira Pustičkog na violončelu, najavljeno je to danas na konferenciji za medije Koncertnog ureda Zadar na kojoj je ravnateljica Melita Ivković predstavila program.

Improvizacija i meditacija na furlanski način

sri, 27. IX. 23.

Strepitz Open Project u četvrtak, 5. listopada nastupa u Polivalentnoj dvorani Providurove palače

LADO i Jazziana Croatica u Zadru

sri, 13. IX. 23.

Spoj jazza i mitske tradicije za najavu nove Koncertne sezone

Ivana Kuljerić Bilić - nova umjetnička ravnateljica Glazbenih večeri u Sv. Donatu

sri, 6. IX. 23.

Upravno vijeće Glazbenih večeri U Sv. Donatu oprostilo se od umjetničkog ravnatelja Jurice Šoše i odabralo novu umjetničku ravnateljicu.

 

Na sjednici Upravnog vijeća Glazbenih večeri u Sv. Donatu koja se održala dana, 5. rujna 2023., članovi u sastavu Dina Bušić, predsjednica; Linda Ivić Bijuklić; Jelka Milošević; Ante Gverić; Ante Ćurković; Melita Ivković; Branko Dukić, odabrali su novo umjetničko vodstvo najstarijeg zadarskog festivala kojemu je osnivač Grad Zadar i zahvalili se na suradnji dosadašnjem umjetničkom ravnatelju.