2+2=5

uto, 23. II. 21.
20:00
Pretplatnički ciklus

2+2=5

Zagrebački kvartet i Lucija Brnadić, viola

A. Dvořák

Zagrebački kvartet

Martin Krpan, violina

Davor Philips, violina

Hrvoje Philips, viola

Martin Jordan, violončelo

 

Lucija Brnadić, viola

program: A. Dvořák

Krajem veljače u pretplatnički ciklus dolazi Zagrebački kvartet, najstariji hrvatski glazbeni ansambl osnovan davne 1919. godine.

Zagrebački kvartet je odsvirao preko 4000 koncerata na svim kontinentima, snimio više od 60 ploča za razne svjetske izdavačke i radijske kuće kao što su Sastruphon, RCA, Melodicom, Da Camera Magna, Croatia Records, ALM Records i druge. U mnoštvu domaćih i inozemnih priznanja i nagrada ističe se nagrada za životno djelo Vladimir Nazor iz 2009. godine.

U Zadru će se predstaviti dvama remek-djelima češkoga romantičara Antonína Dvořáka - njegovim posljednjim gudačkim kvartetom, te Kvintetom op. 97, podnaslovljenom „američki“ (jer je nastao za skladateljeva posjeta Novom svijetu). U Kvintetu, koji pored uobičajene forme dodaje još jednu violu, pridružit će im se Lucija Brnadić, Zadranka koja je, nakon dvostruke diplome - violine i viole - na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji otišla u Brazil gdje je 6 godina svirala u prestižnom Simfonijskom orkestru São Paula. Po povratku u Hrvatsku djeluje u Zagrebačkim solistima, kvartetu Porin, ansamblu Cantus, Varaždinskom komornom orkestru i Zadarskim komornim orkestrom. Članica je Zagrebačke filharmonije na mjestu solo-viole.
 

40,00 kn