Svečano otvorenje koncerttne sezone 2020/2021 | Altri canti d'Amor

sub, 24. X. 20.
20:00
Pretplatnički ciklus

Altri canti d'Amor

Antiphonus

Tomislav Fačini, dirigent

program: J. S. Bach, D. Castello, T. Cecchini, V. Jelić, D. Nembri, T. Cecchini, C. Monteverdi

Nakon dugog niza godina otvaraju se vrata crkve sv. Krševana! Tu svečanu prigodu slavimo uz ansambl Antiphonus koji od osnutka 2008. godine daje sve od sebe da osvoji i oduševi svoju publiku, na svim hrvatskim festivalima, u brojnim gradovima i inozemstvu, domišljatim koncertnim programima, u rasponu od srednjeg vijeka do suvremenih autora.
Madrigali, moteti, opere, pastorale, organumi, oratoriji, gregorijanika i svi mogući žanrovi luk su kojim Antiphonus, poput muzikalnog Amora, odapinje strelice u srca svoje publike.

Bachov svemir polifonije koja ostaje onkraj dosega, ali ne i razumijevanja i fascinacije svih naraštaja do danas, nasuprot Monteverdijevu eksplozivnom, virtuoznom talijanskom stilu - u osmoj knjizi madrigala dovedenom do statusa dovršene transformacije čitave glazbene epohe – čije naznake čujemo kod Castella, Cecchinija, Jelića i Damjana Nembrija - koji je bio ne samo uspješan skladatelj nego i prior sv. Krševana u dva navrata.

Tako i naš program čini puni krug, čija os nakratko dotiče i prekrasnu crkvu čijem se ponovnom otvaranju i obnovi svi od srca radujemo!
 

40,00 kn