Papandopuliana

pet, 6. VIII. 21.
21:00
Glazbene večeri u sv. Donatu

Papandopuliana

Zadarski umjetnici sviraju Borisa

Ana Lakić, flauta
Ankica Šoša Graziani, Marco Graziani, violina
Paola Bralić Genovese, violončelo
Ivan Vihar, gitara
Adrian Valčić, Jurica Šoša, Ivan Štorić, klavir

B. Papandopulo

B. Papandopulo:
Tri studije iz Osam studija za klavir EK 79 /
Three etudes from Eight etudes for piano EK 79
Tempo di blues
Tempo di tango
Studija br. 4 u fis-molu / Etude No. 4 in F-sharp minor
Adrian Valčić, klavir / piano

Meditacija za violinu i klavir EK 281 /
Meditation for violin and piano EK 281
Ankica Šoša Graziani, violina / violin
Jurica Šoša, klavir / piano
Rapsodia concertante za cello i klavir /
Rapsodia concertante for cello and piano
Paola Genovese, violončelo / cello
Jurica Šoša, klavir / cello
Tri dijaloga za flautu i gitaru EK 226 /
Three dialogues for flute and guitar EK 226
Ana Lakić, flauta / flute
Ivan Vihar, gitara / guitar
 
Concertino In modo antico op 56
Marco Graziani, violina / violin
Ankica Šoša, violina / violin
Paola Genovese, violončelo / cello
Ivan Štorić, klavir / piano

Komorna djela Borisa Papandopula izvest će umjetnici vezani uz Zadar, bilo rođenjem ili djelovanjem u našem gradu.
Ana Lakić bila je prva flautistica i piccolistica orkestra mladih EUphony Youth Orchestra, svirala je u ansamblu za suvremenu glazbu Ensemble für Neue Musik u Grazu te surađuje sa Zadarskim komornim orkestrom.
Ivan Štorić završio je studij klavira na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu u klasi Olge Cinkoburove. Za vrijeme školovanja održao je nekoliko recitala te sudjelovao na brojnim natjecanjima osvajajući nagrade kao solist i u komornim sastavima.
Ivan Vihar diplomirao je 2005. godine na visokoj školi za glazbu Nürnberg-Augsburg u klasi prof. Franza Halasza, a usavršavao se i na području stare glazbe. Tijekom studija kao član Croatian Guitar quarteta nastupio je na renomiranim hrvatskim festivalima u Hrvatskoj te u inozemstvu i objavio nosač zvuka s glazbom argentinskog kompozitora Astora Piazzolle.
Paola Genovese diplomirala je violončelo na Muzičkoj akademiji Sveučiliša u Zagrebu u klasi profesora Krešimira Lazara te asistenta Branimira Pustičkog. Nastupila je kao solistica uz pratnju Zadarskog komornog orkestra a svirala je u Zagrebačkoj filharmoniji, Hrvatskom komornom orkestru i orkestru HNK-a u Zagrebu. Član je orkestra HNK-a Ivana pl. Zajca u Rijeci.
Jurica Šoša završio je diplomski i poslijediplomski studij klavira u klasi Đorđa Stanettija na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu. Za vrijeme školovanja osvojio je mnoge nagrade od kojih su najznačajnije Nagrada Hrvatskog društva skladatelja te Rektorova nagrada Sveučilišta u Zagrebu. Umjetnički je ravnatelj Glazbenih večeri u Sv. Donatu od 2010. godine.
Marco Graziani diplomirao je violinu na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu u klasi Leonida Sorokowa, gdje iste godine postaje i asistent, te od 2016. docent. Od 2011. je koncertmajstor Zadarskog komornog orkestra, a  od 2012. do 2016. djeluje kao  koncertmajstor orkestra Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.
Ankica Šoša Graziani diplomirala je violinu na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu u klasi prof. Maje Dešpalj-Begović. Višestruka je dobitnica prvih i drugih nagrada na Hrvatskim natjecanjima učenika i studenata glazbe i plesa. Stalna je članica Zadarskog komornog orkestra, u čijoj je pratnji nastupila 2012. godine, a kao član orkestra nastupa i sa Hrvatskim komornim orkestrom, te Varaždinskim komornim orkestrom.

50,00 kn