Predstavljanje knjige | Ana Božičević: Povratak lišća

pet, 16. VII. 21.
11:00
Izvan pretplate

Predstavljanje knjige | Ana Božičević: Povratak lišća

Pozivamo vas na dvojezično predstavljanje nove poetske knjige autorice Ane Božičević: Povratak lišća (Hrvatsko društvo pisaca, Zagreb, 2020.) koje će se održati u petak, 16. 7. 2021. u 11 h u Koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj palači u Zadru. Ulaz je slobodan, uz obaveznu prethodnu rezervaciju mjesta na e-mail info@kuzd.hr i poštivanje epidemioloških mjera.

Nagrađena pjesnikinja i prevoditeljica, Ana je odrasla na zadarskom Bulevaru a od 1997. živi u New Yorku gdje je studirala poeziju.

“Povratak lišća pjesnički je odgovor na suvremena zbivanja i probleme zapadnoga kapitalističkog društva… dok su neke od važnijih tema kojima se Božičević bavi pokušaj dohvaćanja Drugoga i dostizanja ljubavi, istraživanje generacijskoga i individualnoga identiteta te potraživanje vlastitoga mjesta u svijetu kroz samo pisanje.” (Časopis POEZIJA, lipanj 2021.) Pročitajte više o autorici na adresi www.anabozicevic.com

ANA BOŽIČEVIĆ pjesnikinja je i prevoditeljica. Rođena je 1977. u Zagrebu, odrasla na Bulevaru u Zadru, a od 1997. živi u njujorškom Brooklynu. Autorica je knjiga “Radost propusta” (Birds, LLC, 2017.), “Ustani u jesen” (Birds, LLC, 2013.), kojom je osvojila Lambda Literary Award, i “Zvijezde noćnog prometa” (Tarpaulin Sky Press, 2009.). Dobitnica je nagrade 40 ispod 40: Budućnost feminizma Feminist Pressa i potpore američkog PEN-a / NYSCA. Magistrirala je poeziju na Hunter Collegeu. Na doktorskom studiju u CUNY Graduate Centeru proučavala je novu američku poetiku i alternativne umjetničke škole i zajednice te uređivala predavanja Diane di Prima za Lost & Found: The CUNY Poetics Document Initiative. Čitala je, predavala i nastupala u Art Baselu, Bruce High Quality Foundation Universityju, Bowery Poetry Clubu, Brooklyn Poets, San Francisco State University Poetry Centeru, Third Man Records, University of Arizona Poetry Centeru i Watermill Centeru te na Harvard Universityju.