Vijesti

Koncertna sezona: The Gentleman u ciklusu Klub

sri, 18. X. 23.

Nakon svečanog otvorenja, Koncertna sezona Zadar nastavlja se ciklusom Klub u kojem u petak, 20. listopada u 20 sati u Polivalentnoj dvorani Providurove palače nastupa kantautor, pjevač i multiinstrumentalist Marko Lucijan Hraščanec koji djeluje pod umjetničkim imenom The Gentleman. Ulaznice su u prodaji na internetskoj adresi kuzd.mojekarte.hr, a u fizičkoj prodaji počevši od srijede, 18. listopada, od 11 do 13 i od 18 do 20 sati na info-pultu Providurove palače.

 

Poznat po svom izuzetnom vokalnom sentimentu i emotivnim izvedbama, The Gentleman oduševljava iznimnom širinom svog glazbenog izričaja i zavidnom vještinom metaforiziranja u stihovima i glazbi. Njegova glazba ne poznaje granice žanrova, jer oni u njegovim izvedbama poprimaju sasvim nove dimenzije kroz kabare, emotivne balade, pa sve do najenergičnijih trenutaka jazz-fusiona, uz snažan umjetnički utisak prožet dubokim glazbenim promišljanjem.

 

Njegov drugi studijski album "Hide & Seek" glazbena je kritika proglasila jednim od najboljih glazbenih ostvarenja objavljenih u Hrvatskoj u 2021. godini. Prema riječima portala Ravno do dna, album je žanrovski difuzan, a kvalitativno fokusiran, prijemčiv, a opet album za posebne prigode, koji traži mnogo od slušatelja kojemu za uzvrat daje mnogo, mnogo više. The Gentleman je osvojio tri nominacije za 4. nezavisnu novinarsku nagradu Rock&Off 2021. u kategorijama za album godine, pjesmu godine i Pop&Off izvođača godine. Također je bio nominiran za "Novo lice godine" u sklopu medijske nagrade "Večernjakova ruža" 2022. godine.

 

The Gentleman je surađivao s brojnim glazbenicima i glazbenim sastavima kao prateći i studijski glazbenik - U pol 9 kod Sabe, Massimo, Meritas, Mimika Orkestar, Mak Murtić, Lana Janjanin, Moskau, Filip Pavić, Sara Renar, Ivan Grobenski, Anna Moor i drugi.

 

The Gentleman nastupa u sastavu: Marko Lucijan Hraščanec (vokal, gitara, saksofon); Ivan Grobenski (bas gitara); Marin Hraščanec (klavir, usna harmonika); Mario Petrinjak (bubnjevi); Romana Pavliša, Helena Hraščanec (prateći vokali).