Vijesti

Glazbene radionice u svibnju

pon, 2. V. 22.

Koncertni ured Zadar objavljuje poziv na dvije glazbene radionice. Sudjelovanje na radionicama je besplatno, a adresa za prijave i dodatne informacije je info@kuzd.hr.

 

DJ radionicaU subotu, 14. 5. i nedjelju, 15. 5. održat će se DJ radionica koja će obuhvatiti tehničke i kreativne aspekte DJ-inga - korištenje digitalne opreme, tehnike miksanja i pronalaženje vlastitog stila. Voditeljica radionice Nina Maštruko pod imenom Babilonska vrti elektroniku zaigrane produkcije iz šire sfere bass glazbe. Od 2011. godine učila je zanat kao članica Disko sekcije KSET-a, a kasnije i sama postala mentorica mladim DJ-ima. Osim pedesetak slušaonica i koncerata iza sebe, organizatorica je i ZEZ Festivala koji se bavi eksperimentalnom glazbom i sound artom. Proteklih sedam godina redovito DJ-a glazbu širokog žanrovskog spektra po klubovima i ljetnim festivalima, a krajem 2021. nastupila je na prvom hrvatskom Boiler Room eventu.

 

Radionica dobrog zvukaZa sve koje zanima zvuk, akustika, glazbena produkcija i glazbena oprema Koncertni ured Zadar organizira Radionicu dobrog zvuka koje će se održati od 19. do 21. 5. Na radionici će se prezentirati teorija fizike zvuka, osnove akustike, principi ljudskog sluha, osnove elektrotehnike i studijske opreme, te korištenje softvera za obradu zvuka (DAW). Voditelj radionice je Saša Miočić, tonski majstor Koncertnog ureda Zadar, koji je diplomu inženjera zvuka stekao na SAE Institutu u Amsterdamu. Po povratku u Hrvatsku bio je zaposlen kao oblikovatelj tona u kazalištu Gavella u Zagrebu do 2009. godine. Radio je kao koncertni oblikovatelj tona (Prljavo Kazalište, Pips Chips Video Clips, Psihomodo Pop, Daleka Obala), studijski inženjer i producent (SoundCage studio, BabyDooks Production, Oxygen Studios, Piece of Cake Studio, MusicWorks Production Studio), profesionalni klavijaturist (Natalie Dizdar, Ivana Kindl, sestre Husar, Soul Fingers, Dino Dvornik, Song Killers, Soul Shadows, Ante Gelo) i skladatelj kazališne glazbe (HNK Šibenik: Fantazija; Kazalište lutaka Zadar: Corto, Carevo novo ruho, Pinokio; Gradsko kazalište Gavella: Ilijada 2001.; Kazalište slijepih i slabovidnih Novi Život: Jučer sam se sjetio plave; Kazalište Tvornica lutaka: Hrabri mornar).