Vijesti

Razgrabljene ulaznice za Zbor Germantown Friends School

čet, 24. III. 22.

Iz najvećega grada američke države Pennsylvania, točnije iz Philadelphije, dolazi Zbor Germantown Friends School. Zbor je surađivao s mnogim značajnim ansamblima i glazbenicima iz cijelog svijeta, uključujući Singing City Philadelphia, Yale Glee Club i članove Philadelphia Popsa. Ansambl je također praizveo nekoliko skladbi - Stabat Mater Paula Mealora i somewhere i have never travelled, gladly beyond skladateljice Jennifer Higdon, dobitnice Pulitzerove nagrade, na stihove E. E. Cummingsa.

Koncert se održava u četvrtak, 24. ožujka s početkom u 20 sati u Koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj palači. Ulaz je slobodan uz prethodnu rezervaciju mjesta na info@kuzd.hr ili 023 627 762.

Uz brojne nastupe ansambla na kampusu i na području Philadelphije, Zbor GFS redovito gostuje na nacionalnim i međunarodnim turnejama. U proteklih pedeset godina, Zbor je pjevao na pet kontinenata na turnejama u Kini, Engleskoj, Škotskoj, Francuskoj, Skandinaviji, Kanadi, Poljskoj, Rusiji, Rumunjskoj, Češkoj, Slovačkoj, Portoriku i Kostariki. U okviru europske turneje posjetit će Veneciju, Zadar i Dubrovnik. Zborom ravna Frank Van Atta uz klavirsku pratnju Miku Shiote.