Kneževa unplugged

čet, 14. XI. 19.
20:00
Mladi u Kneževoj

Kneževa unplugged

Earthen Rust (ZD)
Shelter Team (ZD)
TV GHOST (ZD)
Nimbus (and the silence is music) (ZD)
Seven and Counting (ZD)
Power of Cover (VT)

Voditelj: Luka Barbić (TBF)
Žiri: Luka Barbić, Stipe Bujas, Melita Ivković, Saša Miočić

fjrigjwwe9r0tbl_events_content:sadrzaj

Natjecanjem kreativnih glazbenika Kneževa unplugged slavimo dvjestoti rođendan dalmatinsko-bečkog skladatelja Franza von Suppèa te afirmiramo mlade glazbenike i vizualne umjetnike!

Kneževa unplugged novi je projekt Koncertnog ureda Zadar, koji je dobio podršku Ministarstva kulture na natječaju Razvoj publike u kulturi 2019. Ciljevi projekta su afirmacija mladih glazbenika i vizualnih umjetnika te razvoj publike, a sve kroz format natjecateljskog tipa ali s naglaskom na kreativnost izričaja.

Žiri daje posebne bodove onima koji u svoj glazbeni materijal uklope kratki motiv iz uvertire Laka konjica skladatelja Franza von Suppéa. Franz von Suppè je skladatelj s važnim mjestom u povijesti glazbe, otac bečke operete, koji je rođen u Splitu, a od petog mjeseca života do završetka gimnazije živio u Zadru, odakle je otišao u Beč gdje je postao slavan.

Na koncertima će se prikazivati likovni radovi na temu Suppèa i Kneževe unplugged, koje su izradili učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar te Prirodoslovno-grafičke škole Zadar.