Digitalne matineje: Braća Teofilović & Miroslav Tadić

čet, 7. V. 20.
11:00
Izvan pretplate

Digitalne matineje: Braća Teofilović & Miroslav Tadić


Ratko i Radiša Teofilović, vokali
Miroslav Tadić, gitara

Peta Digitalna matineja Koncertnog ureda Zadar donosi nam koncert prve ljetne noći 2018. godine, ujedno i Svjetskog dana glazbe, kada su u mističnom ambijentu zadarske Crkve sv. Nikole nastupili braća Teofilović s gitaristom Miroslavom Tadićem.

Još od svog debitantskog albuma "Čuvari sna" iz 1998. godine braća Ratko i Radiša Teofilović izazivaju oduševljenje publike i kritike, koja piše da "za Teofiloviće postoji samo jedan način pjevanja. Onaj, zatvorenih očiju, stegnutih šaka, glava ka nebu i otvorenog srca, u kome zbir emocija nadrasta sam razlog pjesme."

Na koncertu su predstavili repertoar s albuma Vidarica koji obuhvaća tradicionalne pjesme iz Dalmacije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Srbije i sa Kosova - pjesme skrivene duboko u kolektivnom pamćenju naroda, kao i neke sasvim zaboravljene, ili sačuvane samo u fragmentima. Teofilovići su tragali za njima, pronalazili ih i vraćali u život, darujući im ponovo izvorna značenja i emocije, ali obogaćene visoko individualiziranim umjetničkim pristupom koji odiše dubokim poštovanjem i koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Matineja je na rasporedu u četvrtak u 11 sati.

---

Četvrtak, 21. 6. 2018.
Crkva sv. Nikole, Zadar
Vidarica
BRAĆA TEOFILOVIĆ
MIROSLAV TADIĆ, gitara
tradicijske pjesme s balkanskog područja


#ostanidoma #kulturaonline